marți, 13 aprilie 2010

Din spital

Azi Maria si cu mine ne-am intors din spital, unde am petrecut o saptamana. La IOMC, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului din zona Lacul Tei. Bronsiolita acuta. Tuse severa, respiratie grea, nopti nedormite.

Acum suntem bine si asta datorita medicilor de acolo care s-au purtat extraordinar (pentru un spital romanesc). Bunavointa, zambete de incurajare, vorbe bune si mai ales competenta. Curatenie si renovare (dar doar in anumite parti ale spitalului). Mancare buna (dar portii mici, pe principiul mai bine suplu decat obez). Totusi poti lua mai mult si mai gustos contra cost.

Nimeni nu a cerut bani, am auzit ca totusi unii primesc cu bucurie, dar unde am fost noi internate nimic! Si au trecut zilnic vreo 4-5 medici prin salonul nostru si alte 4-5 asistente! Toti se bucura insa daca le multumesti calduros si le oferi flori sau bomboane, ceea ce mi se pare firesc.

Analize facute din belsug (totusi din lipsa banilor dureaza mai mult pana vin unele rezultate), trimis rapid copilul la ecografie (pentru o problema descoperita acolo), totul rezolvat cu drag si bunavointa! Sigur, un plus de comunicare n-ar strica, bine ca exista medici rezidenti cu multa disponibilitate pe care sa-i tot intrebi una si alta.

Asistente care se poarta bland cu copiii, intelegatoare, nu-ti trezesc copilul din somn daca le rogi, te lasa sa-l tii de manuta sau in brate cand il inteapa.

Paturi pentru mame langa patutul copiilor (in alte spitale bucurestene stiu ca se sta inca pe scaun langa copil). Bai curate. Dus! Pe alocuri rezerve pentru o mama, un copil (fara plata).

Gardieni saritori si amabili.

Il recomand cu multa caldura. Sigur, nu e spitalul perfect. Nu spun ca toti medicii sunt extrem de competenti, dar cred ai toate sansele ca, daca te preocupi cu adevarat, sa gasesti multi foarte buni, care chiar sa rezolve problema copilului tau

Culoarele si fatada arata tipic romanesc, dar curat. Nu toate saloanele sunt renovate. Ne-au cerut fasa si leucoplast pentru ca se terminasera si nu mai aveau bani sa cumpere. Cu toate acestea, sectia II pentru prescolari mi s-a parut grozava.

Alexandra

Un comentariu:

  1. Multa santate sa va dea Domnul si sa va tina cat mai departe de boli! Din ceea ce citesc ai trait o experinta buna fata de ceea, ce in mare parte, exista in spitalele noastre. Felicitari cadrelor medicale de acolo si Doamne ajuta sa fie asa peste tot!

    RăspundețiȘtergere