luni, 12 aprilie 2010

Placinta cu peste si cartofi


"Placintuta" asta serveste cam 3 oameni, asa ca daca aveti mai multi la masa, mariti cantitatile. Avem nevoie de:


300 ml lapte

300 gr file peste alb (am folosit cod congelat)

3-400 gr cartofi albi fierti si dati prin razatoare

1 legatura patrunjel

2 lte mustar

50 gr unt

1 praz, taiat felii subtiri

25 gr faina


Am dezghetat un pic pestele si l-am scurs inainte de a-l pune la fiert in lapte, intr-o tigaie teflonata.

Cartofii se curata, se taie in jumatati si se fierb, apoi se dau prin razatoare.

Cand a fiert pestele, scurgem laptele si-l punem deoparte. Se incinge jumate din unt si se pune deoparte, se adauga prazul si lasa 5-6 minute sa se inmoaie, apoi se adauga faina, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc si se adauga laptele treptat, amestecand bine. Se reaseaza pe foc si se amesteca pana cand sosul incepe sa fiarba. Dupa 2 minute se adauga patrunjelul tocat si mustarul.

Se incalzeste cuptorul (cine are, foloseste functia grill). Se rupe pestele in bucati si se aseaza intr-un vas termorezistent peste sos. Se adauga cartofii rasi deasupra, iar unutul ramas se presara deasupra. Se asezoneaza cu sare si piper si se dau la rumenit 5-10 minute.

Este o masa delicioasa, putin altfel decat obisnuiam.
Ena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu