marți, 17 ianuarie 2012

Briose cu cacao, cocos si crema de branza

Nu am mai postat demult nici o reteta, iar acum as vrea sa imi iau revansa. Aceste briose sunt delicioase si reusesc oricui, cu usurinta. Prin urmare, au recomandarea mea cat si a prietenelor.
Cu ingredientele de mai jos puteti prepara 18-20 de bucati.

Ingrediente
115 gr zahar
140 gr faina
40 gr de cacao
110 ml ulei vegetal
1 ou mare
1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu
170 ml apa
esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:
225 gr crema de branza
40 gr de zahar
1 ou
55gr fulgi de cocos

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregateste o tava de briose cu hartie speciala.
2. Se pun zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, apa, oul, uleiul si vanilia intr-un bol mare si se bat impreuna pana se omogenizeaza.
3. Se pune cu lingura din compozitie in forme pana la jumatate.

Umplutura:

1. Se pune crema de branza, ou si zahar intr-un bol si se amesteca bine. Puneti fulgii de cocos si amestecati din nou, bine.
2. Puneti deasupra compozitiei de ciocolata cate o lingura de amestec cu crema de branza, apoi introduceti la cuptor pentru 25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati la racit pentru 5-10 minute, apoi scoateti briosele din forma si raciti in continuare pe un gratar.

Pofta buna! :)
Ena

Un comentariu:

  1. Asa este, ies foarte bine, cu mentiunea ca nu e necesara o cantitate atat de mare de apa. Nu stiu sa va spun exact cat, dar suficienta incat compozitia finala sa fie ca la un chec, adica nici foarte lichida, dar nici statica, necurgatoare....

    RăspundețiȘtergere