joi, 18 noiembrie 2010

Viaţa Sfântului Ierarh Nectarie pentru copii

Un drag prieten a publicat de curând la Editura Iona două cărţi pentru copii, care mi-au plăcut foarte mult. Prima, Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni, este o istorisire a vieţii Sfântului Nectarie, ocrotitorul familiei noastre:

Micul Anastasie era un copil cuminte şi însetat de înţelepciune. Ca tânăr, s-a hotărât să slujească lui Dumnezeu într-o mânăstire, aşa că a devenit călugăr. Pentru dragostea şi ascultarea lui a primit din cer o mulţime de daruri dumnezeieşti, printre care şi cel al facerii de minuni. Viaţa lui curată l-a arătat oamenilor ca un mare Sfânt al Bisericii, ocrotitor al copiilor şi tămăduitor al bolilor de tot felul.








Ilustraţiile în acuarelă sunt foarte frumoase, pline de culoare şi de viaţă, iar textul e accesibil şi cu o curgere firească (ceea ce mie mi se pare destul greu de găsit în cărţile ortodoxe pentru copii).

Noi am fost cuceriţi, Nectarie nu se mai satură să privească desenul cu micuţul Atanasie pe care nu vrea căpitanul să-l ia în corabie...


...şi pe cel cu pescarul care prin rugăciunile Sfântului reuşeşte să prindă mulţi peşti (îmi spune cu bucurie, uite, mami, au plecat rechinii!)


Cărţile se găsesc online aici, la Librăria Sophia şi zilele acestea la Târgul de carte Gaudeamus (la standul editurii Sophia).

Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu